Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gerbeaud (Zserbó)

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojássárgája
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg sárgabaracklekvár
  • 35 dkg darált dió
  • 20 dkg porcukor
  • A bevonathoz:
  • 10 dkg csokoládé tortabevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, majd 4 cipóra osztjuk, és legalább fél óráig pihenni hagyjuk.

Ezután kinyújtjuk a tésztákat, majd egy kikent tepsibe az első tésztát beletesszük. Megkenjük lekvárral, megszórjuk dióval és cukorral. Erre jön a következő tészta és a töltelék, amíg el nem fogy a tészta.

A tetejét villával megszurkáljuk, és a sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

A tortabevonót felolvasszuk, majd a kihűlt süteményt beborítjuk vele.
Ha teljesen kihűlt, már szeletelhetjük is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss