Elkészítés: A tésztához az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, csipetnyi sóval és az élesztős tejjel.
A tésztát pihentetés nélkül 3 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Az egyes cipókat kb. 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.
A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A hozzávalókat a következőképpen kell egymásra rétegezni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tűvel átszurkáljuk.
A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük, és a süteményt megsütjük.
A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a margarint, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Kihűlés után szeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre