Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gerbaud (zserbó) szelet

MME MME
4.4/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg simaliszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 db tojás
  • 2 tojás sárgája
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg darált dió
  • 30 dkg porcukor
  • 1 l sűrű sárgabarcklekvár
  • 1 dl rum
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl víz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához az élesztőt a tejjel és a 3 evőkanálnyi cukorral felfuttatjuk. Az átszitált lisztet összedolgozzuk az elmorzsolt margarinnal, a felvert tojásokkal, csipetnyi sóval és az élesztős tejjel.

A tésztát pihentetés nélkül 3 egyenlő részre osztjuk, cipókat formálunk belőle. Az egyes cipókat kb. 3 mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk.

A töltelékhez a diót összekeverjük a porcukorral.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A hozzávalókat a következőképpen kell egymásra rétegezni: tészta, baracklekvár, rummal meglocsolt cukros dió, tészta, baracklekvár, cukros dió, tészta. A tésztarétegeket tűvel átszurkáljuk.

A sütőt 200 Celsius fokra melegítjük, és a süteményt megsütjük.

A mázhoz megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét és a porcukrot. Ha felolvadt, elkeverjük benne a margarint, majd a mázat egyenletesen elterítjük a sütemény tetején. Kihűlés után szeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss