Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazpacho

MME MME
2 3.9/5
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Zeller

Elkészítés

  1. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. Az uborkát meghámozzuk, a paprikát kimagozzuk, és mindkettőt a paradicsomhoz hasonló kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, felkarikázzuk.
  2. A kockákra vágott zöldségekből félreteszünk 4 evőkanálnyit, a többi zöldséget mixerben pépesítjük. A pépet leveses tálba öntjük, összekeverjük az olajjal, az ecettel, a petrezselyemmel, a zellerrel, sóval, borssal ízesítjük, és annyi vizet öntünk hozzá, hogy sűrű levest kapjunk.
  3. Végül a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ettől bedagad a leves, és szépen fog csillogni. A levest legalább 2 órára hűtőbe tesszük. Tálalás előtt belekeverjük a félretett zöldségkockákat, és tányérokba szedve kínáljuk.

Megjegyzés

Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hűsítő leves. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss