Elkészítés: A paradicsomot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, feldaraboljuk. A kenyérmorzsát gépbe tesszük, ráöntjük az olajat, összemixeljük. Amikor – egy perc múlva – felszívta az olajat, hozzáadjuk a paradicsomot, a keveréket sűrű péppé mixeljük, tálba tesszük.
A meghámozott, feldarabolt uborkát, a kicsumázott, darabokra vágott zöldpaprikát és a megtisztított fokhagymát ugyancsak összemixeljük. Hozzáadjuk a paradicsompüréhez, belekeverjük az ecetet, a vizet és a sűrített paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük. Az edényt lefedjük, és egy órára hűtőszekrénybe tesszük.
Lapos tányérokban tálaljuk, mindegyikbe két-két jégkockát rakunk. külön-külön tálkákban szolgáljuk fel a pirított kenyérkockát, a felszeletelt kemény tojást és újhagymát, a meghámozott, kis kockákra vágott uborkát, a kicsumázott, felszeletelt paprikát. Mindenki ízlés szerint keverhet belőle a levesébe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre