Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazpacho - hideg zöldségleves

MME MME
3/5
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyeret összetörjük, kevés vízzel meglocsoljuk, és 30 percig állni hagyjuk.
  2. A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk. A paradicsomot leforrázzuk és meghámozzuk. A paprikát kicsumázzuk, az uborkát és a hagymát egészen apró kockákra vágjuk.
  3. A felaprított zöldségekből néhány evőkanálnyit félreteszünk, a többit turmixgépbe szórjuk, hozzáadjuk a fokhagymát, az olívaolajat és a kenyeret, és alaposan összedolgozzuk.
  4. Ízlés szerint megsózzuk, meglocsoljuk a borecettel, és hideg vízzel leves sűrűségűre öntjük fel. Egy órát hűtjük, majd hidegen tálaljuk. félretett zöldségekkel és pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Nyáron nyagyon üdítő, frissítő leves. Spanyol nemzeti étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss