Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazpacho (hideg paradicsomleves)

30 perc
egyszerű
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A kenyeret kevés vízbe áztatom, majd kicsavarom. A paradicsomok kocsányát kivágom, kereszt alakban bevágom, majd 1 percre forró vízbe mártom, és kivéve hideg vízbe teszem. Ezek után a héja lehúzható róla.

A hagymát apróra darabolom, a fokhagymát kés lapjával szétnyomom, a paprikát és az uborkát apró kockákra vágom, majd mindet műanyag keverőedénybe teszem. A zöldfűszereket, a sót, a frissen őrölt borsot, az olívaolajat és a vörösborecetet is hozzáadva kézi mixerrel összedolgozom annyira, hogy szétzúzzam, de mégis maradjanak benne darabos alkotórészek itt-ott. Ez természetesen saját ízlésedre van bízva.

Hidegen állítólag szintén finom, de én sosem tudom megvárni, míg teljesen kihűl.

Ezek is érdekelhetnek

Friss