Gazpacho egyszerűen és gyorsan

Hozzávalók

  • ½ db kígyóuborka
  • 2 db paprika
  • 1 fej lila hagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek olívaolaj
  • 4,5 dl paradicsomlé
  • bors
  • 4 szelet toastkenyér

Elkészítés

    1.

    Vágjunk kis darabokra 1/2 db kígyóuborkát 2 db paprikával és 1 fej lila hagymával együtt.

    2.

    Dobjunk forró vízbe 50 dkg paradicsomot néhány másodpercre, majd öblítsük le hideg vízzel, és húzzuk le a héját. Pürésítsük 2 gerezd fokhagymával, 3 ek olívaolajjal és 4,5 dl paradicsomlével. Ízesítsük sóval és borssal. Keverjük a püréhez a felaprított zöldségeket, és lefedve tegyük a hűtőbe legalább 6 órára.

    3.

    Pirítsunk meg 4 szelet toastkenyeret, és vágjuk kisebb darabokra. Szedjük a levest tányérokba, és kínáljuk a pirítóssal. Díszítsük bazsalikommal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek