Keress receptre vagy hozzávalóra

Gazdagon töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg tasakos rizs-vadrizs keverék (2 tasak)
  • 8 paprika
  • 20 dkg brokkoli (mélyhűtött)
  • 2 evőkanál olaj
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 1 csipet reszelt szerecsendió
  • 10 dkg mozzarella
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg füstölt sajtkrém
  • 1 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés: A kevert vadrizst sós, forró vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben megmossuk a paprikákat. A tetejükből levágunk egy kis szeletet, és kikaparjuk a magjukat. A kis szeleteket apróra vágjuk.

    Elkészítés: A brokkolit sós vízben nem túl puhára főzzük, apró rózsákra szedjük. A paprikákat megsózzuk, és forró olajban kicsit körbesütjük, és félretesszük. A visszamaradt olajba keverjük a vajat, rászórjuk az apróra vágott paprikát, és megpároljuk. A kész vadrizst összekeverjük a pirított apró paprikákkal, a reszelt sajttal, a brokkolival, a petrezselyemmel, és sóval, borssal, szerecsendióval, ízesítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A rizses keverékkel megtöltjük a paprikákat. Evvel a töltelékkel megtöltjük a paprikákat. A mozzarellát kis kockákra vágjuk, a paprikákra szórjuk, tepsire tesszük, és a sütőben addig sütjük, hogy a sajt szép piros legyen. Közben elkészítjük a mártást. A krémsajtot a tejszínnel és kevés vízzel összeforraljuk. A megsült paprikákat tányérra tesszük, és a mártást köré öntve forrón tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 667 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin