Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazdagon töltött csirkecomb II.

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb csirkecomb
  • 8-10 dkg füstölt csemege szalonna vagy bacon - aprítva
  • 2 db tejben áztatott és jól kicsavart zsemle
  • 1 közepes vöröshagyma - finomra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyem zöldje - aprítva
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg pecsenye kacsa- vagy csirkemáj - elkapargatva
  • kb. 1 maréknyi fagyasztott zöldségkeverék
  • őrölt feketebors
  • szárított rozmaring
  • őrölt szerecsendió
  • morzsolt majoránna
  • 1/2-1 dl száraz fehérbor
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát megdinsztelem a szalonna zsírjában, enyhén sózom, borsozom, belepirítom az elkapart májat is. Egy keverőtálban összekeverem a zsemléket a hagymás májjal, a tojással, a fagyasztott zöldséggel, a petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint sózom, jól megborsozom.

    A fűszereket egy kis tálban összekeverem. A combok bőrét kezemmel fellazítom, forgójától az alsócomb irányában 1-1 gerezd fokhagymát nyomok sós ujjammal, a húst sózom, és a fűszerkeverékkel bedörzsölöm. A töltelékkel mindegyiket bőven megtöltöm, és tepsibe helyezem.

    Felhevítem az olajat, a combokat meglocsolom vele, aláöntöm a bort, és fedetlenül 200 fokos előmelegített sütőbe tolom. A sütő hőmérsékletét 20 perc múlva 180 fokra mérsékelem, majd további kb. 50 perc alatt pirosra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.

    Tetszés szerinti körettel, savanyúsággal vagy salátával tálaljuk!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin