Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag zöldségleves csicseriborsóval

120 perc
bonyolult
olcsó

Elkészítés

Elkészítés: A csicseriborsót előző este beáztatjuk hideg vízbe, másnap leöblítjük, a leveshez adjuk, és mérsékelt tűzön, félig lefedve puhára főzzük (25 perc).

A zöldségeket megtisztítjuk. A pórét és a répát felkarikázzuk, a zellert apró kockákra vágjuk. A kelbimbók szár felöli végét keresztirányban bemetsszük, ha nagyok, félbevágjuk.

A forró olajban üvegesre pároljuk a pórét. Rádobjuk a zöldségeket, 2 percig élénk tűzön pirítjuk, aztán hozzákeverjük a paradicsompürét, még 1 percig pirítjuk, végül kakukkfűvel, rozmaringgal és őrölt borssal illatosítjuk. Felöntjük 5 dl hideg vízzel, fedő alatt puhára pároljuk.

A zöldségekhez öntjük a csicseriborsós húslevest, felforraljuk, beleszórjuk a tésztát, és lassú forralással puhára főzzük.

A petrezselymet finomra, a paprikát vékony csíkokra vágjuk, lazán a leveshez keverjük. Ha szükséges utána sózzuk, borsozzuk.

Külön tálkában frissen reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek