Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag tavaszi saláta omlettkockákkal

4/5
15 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A salátához:
  • kb. 15-20 dkg aprított salátalevél (pl. jégsaláta)
  • 1/2 cékla vékonyra csíkozva
  • 4 db paradicsom
  • 20 dkg párolt zöldspárga
  • Az omletthez:
  • 4 egész tojás
  • 1/2 dl tej
  • 2-3 medvehagyma vagy snidling finomra vágva
  • 2 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • Az öntethez:
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál dió- vagy olívaolaj
  • 1 teáskanál jó minőségű mustár
  • nagy csipet só

Elkészítés

Elkészítés: Az öntet hozzávalóit kis üvegbe kanalazom, alaposan összerázom, és felhasználásig hűtőszekrényben tartom.

A spárgát tisztítás után sós-citromos vízben kb. 10 perc alatt roppanósra főzöm, jeges vízbe dobom.

A salátaleveleket alaposan megmosom, falatnyi darabokra tépkedem. A céklát meghámozom, julienne-vágóval (vagy reszelővel) vékony csíkokra vágom. (Mindez megspórolható, ha készen kapható salátakeverék az alap.) A paradicsomokat 1/2 percre forró vízbe mártom, héjukat eltávolítom, kis gerezdekre darabolom.

Az omletthez a tojásokat nagyobb tálba ütöm, beleteszem az aprított medvehagymát (snidlinget), hozzáadom a tejet, sózom, borsozom, kissé felverem. Egy nagy serpenyőben felforrósítom a vaj felét, és ráöntöm a tojás felét. Vékony omlettet sütök – ahogy szilárdulni kezd a teteje, gyorsan megfordítom, 1/2 percig sütöm a másik oldalát, tányérra csúsztatom. Hasonlóan járok el a maradék vajjal és tojásos keverékkel. Mindkét omlettet kb. 1,5 cm-es kockákra vágom.

A jégsalátát és a céklát kanállal összeforgatom egy salátástálban, ráhelyezem a spárgákat, majd a paradicsomokat, végül az omlettkockákat: a zöld, piros, sárga színek mindenütt láthatók lesznek. Tálalás előtt kb. 10 percre hűtőszekrénybe helyezem. Az öntetet közvetlenül tálaláskor adom a salátához.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!
- Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss