Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag reform karácsonyi gyümölcskenyér

75 perc
egyszerű
költséges
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dkg blansírozott mandula
  • 40 dkg dióbél
  • 40 dkg aszalt füge
  • 40 dkg (diós, nádcukros) házi birsalma sajt
  • 1 kg aszalt gyüölcs vegyesen (aszalt szilva, aszalt sárgabarack, aszalt meggy, aszalt fekete cseresznye, aszalt vörösáfonya, mazsola, aszalt kivi, kandírozott koktélcseresznye, datolya)
  • 10 dkg kandírozott narancshéj
  • 10 dkg kandírozottt citromhéj
  • 7,5 dl brandy
  • 25 dkg darált mandula
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • csipet só
  • 2 evőkanál darált mézeskalács
  • 4 evőkanál selyemfűméz
  • 6 db nagyobb méretű felvert tojás
  • A díszítéshez:
  • szőlőcukor
  • kandírozott koktélcseresznye
  • kandírozott gyömbér

Elkészítés

Elkészítés: A nagyobb méretű aszalványokat, valamint a birsalmasajtot felaprítjuk, és egy nagy méretű, mély tálban az összes hozzávalóval jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú gyümölcskenyérformába kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, és előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Később eltávolítjuk róla a sütőpapírt. és az egészet jól becsavarjuk alufóliába. 4 hétig is eláll.

Tálaláskor a tetejét megszórjuk őrölt szőlőcukorral, és kirakjuk a koktélcseresznyével, valamint a kandírozott gyömbérrel. Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek

Friss