Előkészítés: A mélyhűtött leveles tésztát szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A rizst megmossuk, feltesszük főni a tejszínnel, egy csipet sóval, 2 csomag vaníliás cukorral, és kis lángon kevergetve forraljuk, amíg a rizs megfő. Kihűtjük. A mandulát durvára vágjuk.
Elkészítés: A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A tésztát a sütőformának megfelelő nagyságúra nyújtjuk úgy, hogy a forma oldalára is jusson. Villával megszurkáljuk, és a tésztát 10 percig elősütjük. Habosra keverjük a 4 tojássárgáját, hozzáadjuk a zsemlemorzsát, majd a tejberizshez keverjük. Hozzáadjuk a kandírozott gyümölcsöt, a mandulát, a mazsolát. Habosra kikeverjük az öt tojássárgáját egészen addig, amíg kifehéredik. Ekkor hozzáadjuk a maradék vaníliás cukrot, a kristálycukrot, tovább keverjük. A rizst a félig megsült leveles tésztára terítjük, ráöntjük a kikevert tojássárgáját. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) lekapcsoljuk, majd a rizst 40-50 percig sütjük. Amikor langyosra hűlt, tetszőleges szeletekre vágjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre