Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag nyári saláta grillezett cukkinivel és avokádókockákkal

30 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre előételként:
  • 2 db közepes újburgonya (kb. 25 dkg)
  • 1-2 db zsenge cukkini (kb. 25 dkg)
  • 2 db nagyobb, kemény húsú paradicsom (kb. 25 dkg)
  • 1 db érett avokádó
  • 6-8 db fekete és ugyanennyi zöld olívabogyó
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • Az öntethez:
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 1,5 evőkanál tökmagolaj
  • 1/2 kávéskanál só
  • A tálaláshoz:
  • kevés balzsamecet-szirup (elhagyható)

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyákat meghámozom, nagyságtól függően 3-4 mm vastag karikákra vagy félkarikákra szeletelem. Sós vízben, 10-12 perc alatt puhára főzöm, leszűröm, hűlni hagyom. A cukkiniket 1/2 cm vastag karikákra vágom, mindkét oldalukat sózom, borsozom. Forró grillserpenyőben 1 evőkanál olajon mindkét oldalukat 2-3 perc alatt megsütöm.

A paradicsomokat forró vízbe dobom, meghámozom, 1 cm-es kockákra vágom. Az olívabogyókat kimagozom, negyedelem.

Az öntet összetevőit csavaros tetejű üvegbe adagolom, alaposan összerázom, tálalásig frizsiderben tartom.

Egy nagy tálba váltakozva elhelyezem az előkészített zöldségeket, olívabogyókat, frissen tartó fóliával lefedem, tálalásig hidegen tartom.

Tálalás előtt egy érett avokádó magját eltávolítom, a gyümölcshúst 1 cm-es kockákra vágom, hozzáadom a többi összetevőhöz, meglocsolom az öntettel, óvatosan összeforgatom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss