Gazdag leves kelkáposztával

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg kelkáposzta
  • 40 dkg sárgarépa
  • 50 dkg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál szárított majoránna
  • 1 teáskanál mustármag
  • 50 dkg krinolin
  • 1/2 citrom leve
  • 1 pohár tejföl
  • 3 evőkanál mustár

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük, a káposztát megmossuk, leveleit nem túl vékony csíkokra vágjuk. A répát, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, fél cm vastag karikákra vágjuk.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát a majoránnával és a mustármaggal. Hozzáadjuk a kelkáposztát, a répát, a burgonyát, és kissé megpirítjuk. Megsózzuk, felöntjük 2 liter vízzel, felforraljuk, és kb. 15 percig főzzük. A krinolin héját lehúzzuk, karikákra vágjuk. A leves alatt elzárjuk a tüzet, a levest citromlével ízesítjük, és beletesszük a krinolint. Kb. 15 percig állni hagyjuk. A tejfölt elkeverjük a mustárral, és tálaláskor a leveshez kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
    1 adag: 504 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Kolláth Adrienn 9 évvel ezelőtt
Kelkáposzta helyett kelbimbót, krinolin helyett füstölt kolbászt főztem bele + kevesebb krumplit... így is gazdag és NAGGGYON FINOM lett!

Hasonló Receptek

Magazin