Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a gerslit, köményt és a póré fehér részét. Felöntjük a levessel, és 30-40 percig főzzük. Közben az almát megmossuk, (nem hámozzuk) négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és keresztben kis szeletkékre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével. A főzési idő végén a levesbe keverjük. A virslit félbe-, majd hosszában négybe vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és 3 percig pirítjuk benne a póré zöldebb részét. Hozzáadjuk a virslit, és további 2 percig pirítjuk. A levesbe keverjük. A levest snidlinggel díszítjük. Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre