Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag leves gerslivel

MME MME
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A pórét megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, megmossuk, és karikákra vágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olaj felét, megpirítjuk benne a gerslit, köményt és a póré fehér részét. Felöntjük a levessel, és 30-40 percig főzzük. Közben az almát megmossuk, (nem hámozzuk) négybe vágjuk, magházát kiemeljük, és keresztben kis szeletkékre vágjuk. Megcsepegtetjük a citromlével. A főzési idő végén a levesbe keverjük. A virslit félbe-, majd hosszában négybe vágjuk. Felforrósítjuk a maradék olajat, és 3 percig pirítjuk benne a póré zöldebb részét. Hozzáadjuk a virslit, és további 2 percig pirítjuk. A levesbe keverjük. A levest snidlinggel díszítjük. Aki szereti, kevés ecettel savanyíthatja.

Ezek is érdekelhetnek

Friss