Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag lencsetál

MME MME
5 5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Az előző este beáztatott lencsét az apróra vágott zöldségekkel, burgonyával, gerslivel, babérlevéllel, ételízesítővel puhára főzzük. Közben a sertéshúsból ízlés szerint pörköltet készítünk: a hagymát, vöröshagymát felaprítjuk, olajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott sertéshúst, befűszerezve fedő alatt puhára főzzük. Amikor a hús puha, fedő nélkül elrotyogtatjuk a levét. Adhatunk hozzá 1 csapott evőkanál mustárt. Mikor a pörköltünk elkészült, hozzákeverjük a lencséhez, és összefőzzük vele. Ha valaki szereti, tehet rá tejfölös habarást, de anélkül is finom.

Megjegyzés

A 90 napos diétázók figyelmébe ajánlom: a sertéshúst szeletbe vágva, könnyen kiemelhető és protein napon fogyasztható. A lencsetál pedig keményítő napon bőséges csemege! Nagy előnye még, hogy nem kell rá rántás sem, mivel a burgonyától és a gerslitől kellő sűrűségű lesz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss