Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag karfiol

60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított karfiolt sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, majd rózsáira szedjük, és 2 dkg vajjal kikent tűzálló tálba terítjük. A húst a félig megfőtt rizzsel, a tojással, a hagymával, a sóval meg a borssal összedolgozzuk, és apró gombócokat formálva belőle a karfiolrózsák közé fektetjük. Minden gombócra 1-1 vékony paradicsomszeletet fektetünk.

A lisztet a karfiol hideg főzőlevéből 2 dl-rel simára keverjük, beledobjuk a maradék margarint (3 dkg), és kevergetve mártássá főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt sajtot is, csipetnyi reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd az egészet a karfiolra és a húsgombócokra öntjük. A sütőben szép pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss