Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazdag húsleves

1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1-1 orjacsont, karajcsont, tarjacsont
  • 50-60 dkg szegy vagy oldalas marhahús
  • 15-20 db pucolt csirkeláb
  • 2-3 db csirke mellcsont vagy csontos része
  • 1 egész pulykanyak
  • 4-5 db sárgarépa
  • 4-5 db fehérrépa
  • 1 db közepes karalábé
  • 1 db közepes zellergumó
  • 1 db nagy krumpli
  • fél fej kelkáposzta
  • fél fej karfiol
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem összekötve fehér cérnával
  • 1 csokor zellerzöldje összekötve fehér cérnával
  • 2 db paradicsom (fagyasztott is lehet)
  • 2 db zöldpaprika (fagyasztott is lehet)
  • 10-15 szem egész feketebors
  • kevés zöldborsó
  • ételízesítő

Elkészítés

    Elkészítés: A húsokat és csontokat megmosom, a zöldségeket megpucolom, a zöldeket összekötöm. A megfelelő nagyméretű fazékba a húst és a disznó- valamint marhacsontokat felteszem főni annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje, de a zöldségeknek maradjon hely.

    Amikor felforrt a víz, takarékra veszem, éppen annyira, hogy csak gyöngyözzön. Amikor már majdnem megfőtt a hús, akkor a kimaradt csirkecsontot és -lábat beleteszem, ahogy az előkészített zöldségeket is(bezöldségelem). Ízlés szerint sózom, ételízesítővel ls szemes feketeborssal ízesítem.

    Amikor megfőtt, a gázt kikapcsolom, és 5-10 percet pihentetem. A zöldségeket és a húst külön tálra kiszedem. A levest leszűröm.

    Grízgaluskával vagy levestésztával tálalom.

Megjegyzés

Esetleg fűszerként használható szerecsendió vagy szerecsendió virág is.

Ha színesebbre akarjuk a levest, akkor a vöröshagyma belső levelét ne vegyük le, gyönyörűen megfesti a levest.

Papusmaci
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

simonani
Valahogy én is így szoktam főzni, de ha \"erős\" húsokkal készítem szoktam még bele tenni 1 db babérlevelet, a szerecsendió virág ki nem maradhat, pár szem koriandert, pár karika gyömbérgyökeret. Csinálni csinálom, de leírva még soha nem olvastam, tehát mentettem a recepttáramba. Köszi a recipét!

Hasonló Receptek

Magazin