Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag eperleves

MME MME
30 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • darabka fahéj
  • néhány szem szegfűszeg
  • 50 dkg lecsumázott eper
  • 2 dl vörösbor
  • A galuskához:
  • 1 tojásfehérje
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

Elkészítés: Fél liter tejet 5 dkg cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfűszeggel felforralunk.

1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, és a forrásban lévő tejbe nagy galuskákat szaggatunk belőle. Mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal egy szitára szedjük és jól lecsepegtetjük.

A tejet kihűtjük, leszűrjük (a szita alatt összegyűlt tejet is hozzáöntjük), kb. 40 dkg lecsumázott eperrel turmixoljuk, 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.

Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss