Elkészítés: Fél liter tejet 5 dkg cukorral, egy darabka fahéjjal és néhány szem szegfűszeggel felforralunk.
1 tojásfehérjét 5 dkg cukorral kemény habbá verünk, és a forrásban lévő tejbe nagy galuskákat szaggatunk belőle. Mindkét oldalukon 1-1 percig főzzük, majd szűrőkanállal egy szitára szedjük és jól lecsepegtetjük.
A tejet kihűtjük, leszűrjük (a szita alatt összegyűlt tejet is hozzáöntjük), kb. 40 dkg lecsumázott eperrel turmixoljuk, 2 dl vörösborral elkeverjük, és tálalásig jégbe hűtjük.
Végül 4 csészébe töltjük és a habgaluskákkal meg 10 dkg eperrel díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre