Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag diós pite

MME MME
4/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojás sárgája
  • 2 evőkanál rum
  • 2 kanál tejföl
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg cukor
  • 10 tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg dió

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 órát pihentetjük.

A töltelékhez a cukrot a tojások sárgájával meleg víz fölött habosra keverjük. Felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót, majd összekeverjük a tojássárgájás-cukros keverékkel.

Pihentetés után a tésztából kisodorjuk az első lapot, és beletesszük a tepsibe (kb. 40x30 cm), majd kisodorjuk a következő lapot, de azt a deszkán hagyjuk. Az elkészült tölteléket ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és ráhelyezzük a következő lapot, majd villával megszurkáljuk, így rakjuk az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél kb. 1 órát sütjük, így az alja és a teteje világosra sül.

Ha kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek