Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 2 órát pihentetjük.
A töltelékhez a cukrot a tojások sárgájával meleg víz fölött habosra keverjük. Felverjük a tojások fehérjét, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a darált diót, majd összekeverjük a tojássárgájás-cukros keverékkel.
Pihentetés után a tésztából kisodorjuk az első lapot, és beletesszük a tepsibe (kb. 40x30 cm), majd kisodorjuk a következő lapot, de azt a deszkán hagyjuk. Az elkészült tölteléket ráöntjük a tepsiben lévő tésztára, és ráhelyezzük a következő lapot, majd villával megszurkáljuk, így rakjuk az előmelegített sütőbe, és lassú tűznél kb. 1 órát sütjük, így az alja és a teteje világosra sül.
Ha kihűlt, meghintjük vaníliás porcukorral.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre