Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag dagadó

MME MME
120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük.

Keményre főzünk 3 tojást, majd lehűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk.

A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 db felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást.

Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt is belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.

Alufóliába csomagoljuk, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.

Ezután a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét úgy, hogy megkenjük tejföllel.

Felszeleteljük, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Párolt káposztával is nagyon finom.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss