Elkészítés: A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük.
Keményre főzünk 3 tojást, majd lehűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra vágjuk.
A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a 2 db felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást.
Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt is belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk.
Alufóliába csomagoljuk, 180 fokos sütőben 50-60 percig sütjük.
Ezután a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét úgy, hogy megkenjük tejföllel.
Felszeleteljük, petrezselymes burgonyával tálaljuk. Párolt káposztával is nagyon finom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre