Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Gazdag csülökpaprikás bográcsban

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db kicsontozott hátsó csülök
  • 30 dkg húsos füstölt szalonna
  • 3-4 fej hagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 2-3 db paradicsom
  • 2-3 db bogyiszlói paprika
  • 1 kisebb zellergumó
  • 4-5 szép kelkáposzta levél
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 1 evőkanál zsír
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • babérlevél
  • fűszerpaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A kicsontozott csülökhúst 2x2 cm-es kockákra vágom, a füstölt szalonnát apró kockákra aprítom, a hagymát vékonyan félfőre szeletelem. A paprikát és a paradicsomot felkockázom, a fokhagymát fokhagymaprésen átnyomom, a megtisztított zellergumót felkockázom, a kelkáposzta leveleket metéltre vágom.

    Kevés zsíron a bográcsban kisütöm a szalonnát, hozzáadom a félfőre vágott vöröshagymát, sózom, és aranysárgára pirítom. Beleadagolom a kockára vágott csülökhúst, a zúzott fokhagymát, sózom, borsozom, megszórom az őrölt köménnyel, mehet bele a babérlevél is. Jól elkeverem, zsírjára sütöm, majd megszórom alaposan az őrölt fűszepaprikával, a vörösborral felengedem, lassú tűzön főzöm. Ha a folyadék elpárologna, kevés vízzel pótolom.

    Amikor a hús félpuha, hozzáadom a kockára vágott paprikát, paradicsomot, zellert. Nem kevergetve, hanem rázogatva majdnem készre főzöm. Ekkor hozzáadom a metéltre vágott kelkáposztát, ha szükséges, utána fűszerezem, készre főzöm.

    Aki úgy szereti, köretként sós burgonyát adhat mellé. Én inkább friss, ropogós kenyeret és behűtött kovászos uborkát kínálok mellé. Természetesen hideg sör sem hiányozhat mellőle.

Megjegyzés

A hagyományos csülökpörköltnél ízesebb, köszönhetően a zellernek és a kelkáposzta leveleknek. Néha belefőzök pár szem felkockázott burgonyát, akkor azonban több folyadékot igényel.

Nanasnani
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Ígérem, olyan is jön!
simonani
Bocsi! De a csülök nálunk együtt jár a körömmel is!
simonani
Újdonságot mondtál: kelkáposzta, zeller a pörköltbe! Mindegyiket szeretem, de pörköltben még nem próbáltam, a soron következő köröm pörköltemből nem fogom kihagyni! Eddig, mindig lábosban készítettem, de nálunk csak az \"öregek\" szeretik, de azért gyakran megcsinálom. Bográcsban csak kakas herét, tarajt, kacsamáj összességű pörköltet készítettem, na meg marhapörköltet. Köszi az ötletet! Ani.
Bgaboca
Ezek a gyöngéink, hála, recitár, nyomtatás, kérem a következőt, sziamia: Bica :))

Hasonló Receptek

Magazin