Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Adventi vásár és mézeskalácsfalu: 5 szuper gasztroprogram a hétvégére

Kóstolj ínyencfogásokat a téli Balatonnál vagy hangolódj rá a karácsonyra vidéken és a határon túl!

Ismerd meg a Balaton Alapanyagait!

A Balatoni Gasztrotérkép kitalálói a 2016-ban első alkalommal odaítélt Balaton Alapanyaga díj nyerteseit népszerűsítő kampányukkal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy télen is számos kitűnő vendéglő várja az ínyenceket a tó körül. Ha szeretnéd megízlelni a vászolyi sajtból és a balatonfenyvesi angus marhából készült fogásokat, akkor ezen a hétvégén még megteheted több mint 20 étteremben. A zsűri szerint a díjazott alapanyagokból alkotott ételek mindegyikéhez jól illik az olaszrizling. Mielőtt útnak indulsz, tekintsd meg a kampányban részt vevő vendéglátóhelyek frissített listáját és az aktuális étlapot a Facebook-oldalukon, aztán gyorsan foglalj asztalt, nehogy éhen maradj!

Részletek >>> 

Aranycsengő Adventi Vásár Siófokon

A Fő térre kitelepült vendéglátók december 24-éig finomabbnál finomabb karácsonyi ételekkel és téli italokkal kínálnak, a kézművesektől és az árusoktól pedig ajándékokat vásárolhatsz szeretteidnek a fa alá. Vár egy 10 és 20 óra között mindennap nyitva tartó 4 évszakos műanyag korcsolyapálya is! Forró csokival, forralt borral, meleg teával a kézben elsétálhatsz a betlehemhez, a hétvégéken pedig megállapodhatsz a színpad előtt, mert napközben hagyományőrző és gyerekműsorok zajlanak, este pedig könnyűzenei koncerteken szórakozhatsz. Most szombaton és vasárnap 10 és16 óra között mézeskalácssütés is lesz a Kálmán Imre Kulturális Központ előcsarnokában.

Részletek >>>  

Mézeskalácsfalu Geresdlakon

2016 adventjére már kilencedik alkalommal készítették el a helyi Német Klub Kulturális Egyesület tagjai Geresdlak három településrészének pontos mását mézeskalácsból. Nagy műgonddal, az apró részletekre is ügyelve dolgoztak, hogy megjelenítsék az alig nyolcszáz lelket számláló baranyai falucska minden utcáját. A 110 édes épület, köztük a templom, az iskola és az óvoda, továbbá a focipálya megformáláshoz 45 kg lisztet, 20 kg cukrot, 7 kg mézet, 100 db tojást, valamint nem kevés fahéjat, margarint és szódabikarbónát használtak fel. A mézeskalács illatú tárlatot a Hunyadi utca 21. szám alatt található régi iskola épületében tekintheted meg, egészen február végéig.

Részletek >>>

Eger Advent – több mint egy ünnep!

Élvezd a csodás fényeket és az adventi hangulatot a történelmi belvárosban! A Dobó és a Gárdonyi téren, valamint a Zalár utcában ínycsiklandó ételeket kóstolhatsz, és ünnepi bögréből ihatsz forralt bort, puncsot, teát. (A bögre megvásárlásával vagy visszaváltásával jótékony célra adakozol.) A gasztroörömöket zenei programok fokozzák, a vásári portékák kínálatát Eger testvérvárosai gazdagítják. December 10–12. között Kutná Hora mutatja be a cseh gasztronómia remekeit, december 14–15., valamint 19–24. között jerikói ajándéktárgyakat és holt-tengeri sós kozmetikumokat vásárolhatsz, december 16–18. között a németországi Esslingen finomságaival ismerkedhetsz. A kárpátaljai Beregdéda december 15–18. között borokkal, pálinkákkal, lekvárokkal és kézműves termékekkel, míg Nagyszőlős december 19–21. között hímzett textilekkel, fonott és faragott tárgyakkal jelenik meg a vásárban.

Részletek >>> 

Ugorj át Pozsonyba!

Északi szomszédunk fővárosában idén is valóságos kis vásárvárost építettek száz egységes kinézetű, piros tetejű házikóból a Fő téren és a Ferencesek terén. Ezen a két központi helyszínen december 23-áig vetheted bele magadat az ünnepi forgatagba. Keresd meg a pároddal a fenyőágakkal fedett, fagyönggyel díszített „kívánság utcát”, mert az ott váltott csók örök szerelmet ígér! A régi nemzeti színház előtti Hviezdoslav – korábban Kossuth – téren szintén nyílt egy csaknem ötvenstandos vásár. Hagyományteremtő céllal most először tartanak karácsonyi vásárt a Várban, ezt december 18-áig keresheted fel. Sok standon a szemed láttára készítik a hús- és halételeket. Ehetsz káposztalevest, sült kolbászt és szlovák specialitásokat, valamint ostyát, laskát, mézeskalácsot, pozsonyi kiflit, és ihatsz puncsot, grogot, forralt bort. Ne hagyd ki a medovina nevű mézbort sem!

Részletek >>>  

Még több szuper programot találsz itt >>>  

ADVENTI VÁSÁROK A VÁRKERT BAZÁRTÓL KŐSZEGIG >>>  

AZ ADVENTI VÁSÁRON TÚL: EGYÜNK SACHER TORTÁT ÉS ROPPANÓS VIRSLIT IS BÉCSBEN >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss