Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Garnélarák nudlival

default user icon
4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 25 dkg mélyhűtött, tisztított garnélarák
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 kis zöldpaprika
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál ételsűrítő
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csomag gnocchi (hűtőpultokban készen kapható olasz nudliféle) vagy házi nudli

Elkészítés

    Előkészítés: A garnélákat hagyjuk kiengedni. A fokhagymát, a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A zöldpaprikát megmossuk, magjait, ereit kivágjuk, a paprikát vékonyan felkarikázzuk. Vizet forralunk a nudlifőzéshez.

    Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, ezt is megpirítjuk. Belekeverjük a garnélákat, és 3-4 percig főzzük. A garnélákra öntjük a tejszínt, felforraljuk, és az ételsűrítővel elkeverjük. Citromlével, sóval, borssal ízesítjük. A nudlit vagy gnocchit a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük, és a garnélás szósszal kínáljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 838 kcal

    Ha nem kapunk gnocchit, bármilyen tésztafajtával is kínálhatjuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin