Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gárdonyi-pisztráng receptje

MME MME
45 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • 4 db konyhakész pisztráng (kb. 400 g-os)
  • 6 dkg vaj (+ a sütőtálhoz)
  • 5 dl fehérbor
  • 1 ek liszt
  • 1,5 dl tej
  • fehér bors
  • szerecsendió
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejszín
  • citromkarikák

Elkészítés

  1. A megmosott, szárazra törölt pisztrángokat  bedörzsöljük sóval, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és felöntjük a bor 2/3-ával. Letakarjuk a tál fedelével vagy alufóliával, és  10-15 perc alatt megpároljuk.
  2. Közben a mártáshoz a felhevített 60 g vajon világosra pirítjuk a lisztet. Felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és pici fehér borssal, sóval, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kihűlt, belekeverjük a tojássárgájákat és tejszínnel dúsítjuk. Végül összemelegítjük a maradék borral, de már nem forraljuk.
  3. A pisztrángokat adagonként tálaljuk a mártással, és citromkarikával dekoráljuk. Vajas burgonya illik hozzá.

PISZTRÁNG PÁROLT SPENÓTTAL >>>

FŰSZERVAJAS PISZTRÁNG SÜTŐBEN SÜTVE >>>

Megjegyzés

A recept a Mindmegette receptmagazinban jelent meg. A magazint keressétek minden csütörtökön 13 megyei lap mellékleteként!
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss