Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Főzzünk apának!

Ugye nincs nagyobb öröm annál, amikor a munkából hazatérő, elgyötört apát megleped egy ízletes vacsorával? Nem is kell nagyon különlegesnek lennie, a lényeg, hogy egy kicsit a szívedet is beleadd!
Lássunk néhány igazán "férfias" receptet, amivel biztosan felvidítjátok a ház urát:

Sertéstarja prószában

Hozzávalók:
4 szelet sertéstarja
1 kg burgonya
1 pohár kefir
1 bögre liszt

olaj
tejföl
sajt

Elkészítés: A tarjaszeleteket kiverjük, sózzuk, és mindkét oldalán serpenyőben megsütjük. Közben a burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a kefirt, a lisztet, sózzuk. A masszát palacsintasütőbe öntjük, majd megsütjük. A kész prósza egyik felébe beletesszük a húst, másik felét ráfordítjuk, tejföllel, reszelt sajttal tálaljuk.

Hortobágyi palacsinta

Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl

Elkészítés: A csirkecombokról lehúzzuk a bőrt és megfőzzük őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzzük - hogy könnyen leváljon a hús a csontról - és kicsit bővebb lével. Ha kihűlt, ledaráljuk húsdarálón, a levét külön tálba rakjuk. Sütünk 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltjük őket. A külön rakott lébe belekeverünk ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforraljuk. A palacsintákat tálra helyezzük, sütőben vagy mikróban átmelegítjük, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözzük (ne korábban, mert a palacsintatészta beszívja a levet).

Rozmaringgal spékelt csülök 

Hozzávalók 4 személyre:
4 gerezd fokhagyma
1 db 1,2-1,5 kg-os csülök
4 ág rozmaring
3 evőkanál méz
3 evőkanál dijoni mustár
1 dl száraz fehérbor

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, kettévágjuk. A csülköt alaposan megtisztítjuk, megmossuk. Éles késsel kicsi, mély lyukakat szúrunk a csülökbe, és belenyomkodunk egy-egy darabka fokhagymát és rozmaringhajtást. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

Elkészítés: Mély tepsibe rácsot fektetünk, rátesszük a húst, 2 dl vizet öntünk alá, lefedjük fóliával, és körülbelükl 50 percig sütjük. A mézet elkeverjük a mustárral, megkenjük vele a húst, és további 10 percig sütjük. A csülköt levesszük a rácsról, áttesszük egy másik tepsibe, letakarjuk fóliával és félretesszük. A tepsiből a levet kis lábosba szűrjük, beleöntjük a bort, és közepes lángon, kevergetve felforraljuk. Felszeleteljük a húst, a boros mártással és sült krumplival szolgáljuk fel.

Még több receptért kattints ide >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss