Elkészítés: A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük, vékonyan felszeleteljük.
A fűszervajhoz puha vajat használunk, melyhez hozzáadjuk az átpréselt fokhagymát, a sót, valamint a zöldfűszereket. Jól összekeverjük, majd rövid időre hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
A leveles tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. A négyzetek közepére helyezünk 1-1 enyhén megsózott csirkemellszeletet, a tetejére halmozunk 1 kanálnyi fűszervajat, és a tésztákba csomagoljuk, 1-1 batyut formázva.
A batyukat kivajazott tepsibe tesszük, megkenjük tojássárgájával, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre