Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres steak burgonya

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 mk tengeri só
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk fűszerpaprika

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, majd négy  vagy hat darabra vágjuk. Egy fazékba rakjuk annyi vízzel, hogy éppen ellepje, és forrástól számítva kb. 4-5 perc alatt félpuhára főzzük.
    2. Egy tepsit megvizezünk, és kibéleljük sütőpapírral. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat a sóval, köménnyel és a paprikával. Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a fűszerolajas masszába (fontos hogy minden oldalát érje az olaj).
    3. Rátesszük az olajos krumplikat a sütőpapírra, és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük, miközben 3 három alkalommal megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön. 

Megjegyzés

Kb. 20 percig sült alsó-felső sütésen sütöttem, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot. Mi most önálló ételként ettük kínai kel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.

BiroSari
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin