Fűszerolajos steak burgonya

Hozzávalók

  • 70 dkg krumpli
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • egy teáskanál őrölt kömény
  • egy teáskanál fűszerpaprika
  • egy mokkáskanál tengeri só

Elkészítés

    1. A krumplit megpucoljuk, majd négy, vagy hat darabra vágjuk. Közben bekapcsoljuk a sütőt .
    2. Egy fazékba rakjuk annyi vízzel, hogy épp ellepje, és félpuhára főzzük, ez kb. 4-5 perc, a forrástól számítva.
    3. Egy tepsit megvizezünk, ebbe sütőpapírt teszünk. Egy tálban összekeverjük az olívaolajat, a sóval, köménnyel és a paprikával. Leszűrjük a krumplit, a vizet lecsepegtetjük, és beleforgatjuk a fűszerolajas masszába - fontos hogy minden oldalát érje az olaj!
    4. Rátesszük az olajos krumplikat a sütőpapírra, 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25 perc alatt készre sütjük, miközben 3 három alkalommal megforgatjuk, hogy minden oldala megsüljön. Kb. 20 percig sült alsó-felső sütésen, de az utolsó 5 percben bekapcsoltam a légkeveréses fokozatot. 

Megjegyzés

Mi most önálló ételként ettük kínai kel salátával, de természetesen lehet mellé joghurtos mártogatóst kínálni, illetve bármilyen hús mellé köretnek is kitűnő.

Biró Sára
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin