Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeresen pácolt zöldségek és húsok grillezve

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db csirkemell
  • 2 csík szűzérme
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1-2 db cukkini
  • 1-2 db kisebb padlizsán
  • 1 db zsenge karalábé
  • 3-4 db szép nagy fej gomba
  • 1-2 db TV paprika
  • A zöldségpácléhez:
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • citromfű
  • kurkuma
  • durvára darált színes bors
  • 1/2 citrom leve és héja
  • A csirkés pácléhez:
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kiskanál indiai citromfű
  • 1 evőkanál zöld curry paszta
  • 1 kiskanál darált chili
  • kókusztej
  • A sertésszűzes pácléhez:
  • olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 ágacska rozmaring levele
  • kakukkfű
  • szójaszósz
  • durvára darált színes bors

Elkészítés

Elkészítés: 3 tálba teszem a különböző pácokhoz a hozzávalókat, a fokhagymát reszelem, a leveleket darabolom, a többi fűszert csak ízlés szerint adagolom és elkeverem.

A húsokat és a zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeletelem (4 mm), és mindegyiket beleforgatom a pácba, majd lefedem, és a hűtőbe teszem pár órára.

Ezután fajtánként asztali grillen megsütöm, és különféle készen kapható szószokkal tálalom: salsa szósz, mustáros steak szósz, tormás szósz stb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss