Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres-zabpelyhes körtés muffin - lépésről lépésre

default user icon

Hozzávalók

  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál friss gyömbér reszelve (vagy ugyanennyi gyömbérpor)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 14,5 dkg finomliszt
  • 15 dkg zabpehely
  • 22,5 dkg körte (pürésítve, lehet akár bébiétel is)
  • 4 db tojás sárgája
  • 1,25 dl joghurt
  • 10 dkg méz
  • 1 kemény! körte (hosszanti irányban gerezdekre vágva/szezonálisan apró körtét is használhatunk félbe-negyedbe vágva, nagyon látványos lesz!)
  • 10 dkg mazsola
  • olaj

Elkészítés

    1. Egy nagy keverőtálban összekeverjük alaposan a száraz hozzávalókat: a lisztet, a zabpelyhet, a sütőport, a szódabikarbónát, a gyömbért, a fahéjat és a szerecsendiót. Egy kisebb mélyedést képzünk a halom közepén a folyékony hozzávalóknak. Beleöntjük a tojások sárgáját, a joghurtot, a mézet, valamint a pürésített körtét és a mazsolát is. Alaposan összedolgozzuk a keveréket - ügyeljünk rá, hogy a száraz hozzávalók is mind az elegy részét képezzék.
    2. Ha elkészültünk, 2/3-ig töltjük a kiolajozott muffinformákat, a tetejükre díszítésként 1-1 gerezd körtét helyezünk.
    3. A 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin