Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres vendégváró cipócskák

MME MME
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 3 dl víz
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 evőkanál szárított oregano
  • A tetejére:
  • mogyoró
  • kapribogyó
  • sonka
  • aszalt szilva
  • vagy tetszőlegesen: dió, sajt, olívabogyó, kolbászkarika, ringli

Elkészítés

Elkészítés: Egy nagy tálban morzsoljuk össze a lisztet az élesztővel, majd adjuk hozzá a sót, apránként a vizet, az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az oregánót. Gyúrjuk össze laza tésztává. Egy nagyobb cipót formázzunk belőle, és kilisztezett tálban meleg helyen pihentessük, kb. 1 óra alatt duplájára fog kelni.

A tésztát átgyúrjuk, majd tenyerünket enyhén megolajozzuk, és diónyi golyókat gyúrunk a tésztából. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, mindegyiknek a közepébe ujjunkkal kis mélyedést formálunk, a választott tölteléket nyomjuk a mélyedésbe. Szobahőmérsékleten hagyjuk tovább kelni kb. 15 percig.

Kevés olívaolajjal megkenjük a tetejüket, és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük a vendégváró falatkákat.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss