Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres vaddisznóragu

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg csíkokra vágott vaddisznóhús
  • 3 sárgarépa
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 szál zeller
  • 1 evőkanál ecet
  • 3 dl vörösbor
  • 1 babérlevél
  • fahéj
  • bors
  • liszt
  • olaj
  • 5 dkg étcsoki

Elkészítés

    Elkészítés: Először a pácot készítjük el, ha lehet a főzés előtt pár nappal, hogy a hús felpuhuljon. A páchoz 1 szál zellert, 1 répát, 2 fej hagymát megtisztítunk, feldaraboljuk, majd 2 dl vörösborral felöntjük, babérlevéllel, ecettel, a fahéjjal és egész borssal fűszerezve felforraljuk, és 10 percig főzzük. Ha teljesen kihűlt, leszűrjük, és összeforgatjuk a hússal, hűtőbe
    tesszük.

    Ha fiatal állat húsát pácoljuk, elég 1 nap is, idősebb esetén 2-3 napig érleljük ebben a lében. Többször meg lehet közben keverni.

    Készítéskor a maradék zöldséget felaprítjuk, majd 5-6 evőkanál olajban pirítjuk-pároljuk. Hozzáöntjük a húst és a maradék vörösbort. Ha ezt elfőtte, megsózzuk, és felöntjük 2 pohár
    vízzel. Nagyon lassú tűzön főzzük, többször keverve. Ha a víz elfőtt, pótoljuk. Kb. 2 óra alatt fő meg.

    Ekkor a húst szűrőkanállal kiszedjük. A lébe beleszórjuk a darabokra tört étcsokit, 1 evőkanál liszttel sűrítjük. Jól átforraljuk, majd visszatesszük a húst.

    Köretként rizst, tésztát vagy krokettet kínálunk hozzá.

Megjegyzés


Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin