Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres túrókrémmel töltött cukkinilepény

default user icon
14 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 cukkini
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • őrölt bors
  • fokhagyma
  • olaj
  • 20 dkg juhtúró
  • erőspaprika
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A cukkinit reszeljük le, ízesítjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, majd dolgozzuk össze a tojásokkal és a liszttel. Serpenyőben, mint egy omletett, süssük meg.

    A töltelékhez keverjük a juhtúróhoz a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, az erőspaprikát, a borsot és a pirospaprikát, majd ezzel a krémmel töltsük meg a lepényt. Göngyöljük fel, és diszítve tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Rantotthus 8 évvel ezelőtt
tehat,ha jol ertem akkor korozottel toltjuk meg a cukkinilepenyt,csak komenymagot nem teszunk bele!
Fiamma 8 évvel ezelőtt
Szerintem ez lehet előétel vagy egy könnyű nyári vacsora. Isteni íze lehet, ki is próbálom a hétvégén!
Fiamma 8 évvel ezelőtt
Szerintem ez lehet előétel vagy egy könnyű nyári vacsora. Isteni íze lehet, ki is próbálom a hétvégén!
vicuska6 9 évvel ezelőtt
Nekem tetszik ez a recept, csak nem tudom, hogy ez mennyire tápláló. Szóval az lenne a kérdésem hogy ez most mi: Főétel, köret, vagy egy könnyű vacsora?
vicuska6 9 évvel ezelőtt
Nekem tetszik ez a recept, csak nem tudom, hogy ez mennyire tápláló. Szóval az lenne a kérdésem hogy ez most mi: Főétel, köret, vagy egy könnyű vacsora?
Ingeborg 9 évvel ezelőtt
Sziasztok! Én is elkészítettem, nagyon finom lett. Bizony elkel bele a több liszt! Az első lepényt az eredeti mennyiségekkel próbáltam kisütni, sajnos szétesett e lepény. A többihez tettem még kb.2-3 evőkanál lisztet, így már szépen egyben maradtak és nagyon-nagyon finomak lettek! Megéri elkészíteni! :-)
csirkemano 10 évvel ezelőtt
Hát én nem sóztam agyon, és nem is hagytam sósan állni, viszont 2 evőkanál lisztet kevertem hozzá, és szuper lett. Amit hiányoltam, hogy fogalmam nem volt, mennyi lesz belőle; végül 2 nagyobb lepényt sütöttem, kicsit nagyobbat, mint egy átlag palacsinta.
kopu 10 évvel ezelőtt
szerintem ez a recept rendben van, én tuti kiprobálom :-)
szkati 10 évvel ezelőtt
Mint írtam, rengeteg cukkinit készítek, ezért ismerem, hogy mit csinál a cukkini, ha megsózzák, de ennek ellenére meg fogom csinálni és megirom a tapasztalataimat.
Mikéné 10 évvel ezelőtt
Sziasztok! Az uborkát én mindig annyira sózom le, hogy a saját maga engedett levet ízesítem csak, érdekes módon így az érzékenyek gyomrát sem bántja, és minden vitamin megmarad!! Ezt a receptet is kipróbálom majd, szerintem a liszt sokat felvesz a léből!!

Hasonló Receptek

Magazin