Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres töltött tojás

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd hideg vízben megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőt felhevítünk, és a felkockázott bacont 3-4 perc alatt ropogósra sütjük benne. 
  2. A tojásokat hosszában elfelezzük, a sárgájukat kiszedjük, és egy nagyobb keverőtálba tesszük. A fehérjét félretesszük. A sárgákat villával összetörjük, és hozzákeverjük a mustárt és a finomra aprított petrezselyemzöldet, snidlinget és újhagymát. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a bacon kisült zsírját, és alaposan összekeverjük.
  3. A tölteléket egy habzsák vagy kiskanál segítségével visszahalmozzuk a főtt tojásfehérjékbe, megszórjuk a sült baconnel, és pirítóssal vagy friss bagettel fogyasztjuk. 

    Tojáskrémek, tojássaláták >>> 

    Húsvéti vendégvárók >>> 

    Tojásos receptek >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss