Elkészítés: A padlizsánokat megmosom, két végét levágom, majd hosszában félbevágom. Megkenem olajjal a vágott részt, és sütőpapíros tepsibe rakom az olajos-vágott résszel lefelé. 30-45 percet sütöm, hogy megpuhuljon, de azért ne nagyon. Ha kihűlt, kanállal kivájom a belsejét és felaprítom.
Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpárolom, rádobom az átnyomott fokhagymát, majd a húst. Jól lepirítom, aztán felengedem vízzel. Fűszerezem a felsorolt fűszerekkel. Ha puha a hús, hozzáadom a padlizsán belét, és még 1-2 percig párolom. A lényeg, hogy ne legyen alatta sok víz, és mikor a padlizsánba töltjük, próbáljunk nem sok lét beletenni.
Ha megtöltöttük a padlizsánokat, teszünk rá kevés tejfölt, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Sütőben a sajtot rápirítjuk. Ha esetleg nem lett túl puha a padlizsán, akkor tovább sütjük.
Jó étvágyat hozzá!!!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre