Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres töltött csirkecomb rizibizivel

Hozzávalók

  • 4 db egész csirkecomb
  • 2 szelet kenyér
  • 2 fej vöröshagyma
  • 30 dkg gomba
  • 2-3 db csirkemáj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • só ízlés szerint
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 tk őrölt bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld aprítva
  • 2 db tojás
  • A megtöltött combok kenéséhez:
  • 1 dl étolaj
  • 1 tk piros paprika
  • 1 tk bors
  • 1 csipet majoránna
  • A rizibizihez:
  • 1 bögre rizs (2,5 dl)
  • 2 bögre víz vagy húsleveslé
  • 1 ek étolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg zöldborsó

Elkészítés

    1. A húst megtisztítjuk, a kenyeret hideg vízbe beáztatjuk. Megtisztítjuk és elkaparjuk a májat.
    2. A felaprított hagymát egy kevés olajon megpirítjuk a megtisztított, felaprított gombával. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
    3. Kinyomkodjuk a kenyérszeleteket. Hozzáadjuk a tojásokat, a hagymás gombát, a fokhagymát, sót, az ételízesítőt, a borsot, a petrezselyemzöldet, és összedolgozzuk.
    4. A csirkecombok bőre alá tölteléket rakunk. Fehér cérnával bevarrjuk, hogy ki ne süljön belőle a töltelék.
    5. A borsot, a paprikát, a majoránnát az étolajjal összekeverjük, majd lekenjük vele a húsokat. 230 fokra melegített sütőben, 60 perc alatt megsütjük.
    6. A rizibizihez a borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A rizst megmossuk, leszűjük, és egy kevés felhevített étolajon egy kicsit átforrósítjuk, és 2 bögre forró vízzel leöntjük. Borssal, sóval, egy kis ételízesítővel fűszerezzük, majd fedő alatt pároljuk.
    7. Amikor jól elfőtte a levét, jól felforrósított sütőbe tesszük. A borsóval összekeverjük és tálalunk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

      SÜLT CSIRKECOMBOK - VÁLOGATÁS >>>

      TÖLTÖTT CSIRKE - EGÉSZBEN ÉS RÉSZBEN - receptek >>>

      A CSIRKE LEGJAVA: CSIRKEMELL ÉS CSIRKECOMB >>>

Megjegyzés

Vasárnapi ebédünk volt.

ditti56
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin