Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres thai csirkegombóc-leves

MME MME
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 8 dl alaplé
  • 3,5 dl kókusztej
  • 2 kaffir lime levél (ázsiai élelmiszerboltokban kapható)
  • 3 cm gyömbérgyökér
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1/2 lime leve
  • 1/2 teáskanál cukor
  • 1 kis fej bok choi (ázsiai káposztaféle, helyettesíthetjük kínai kellel)
  • A húsgombóchoz:
  • 35 dkg darált csirkehús
  • 6 dkg konzerv bambuszrügy (ázsiai élelmiszerboltokban kapható)
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 friss kisméretű chilipaprika
  • 2 evőkanál korianderzöld
  • 2 evőkanál halszósz
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • bors
  • A tálaláshoz:
  • friss chili
  • korianderzöld
  • lime

Elkészítés

Elkészítés: A gombócok elkészítésével kezdjük: egy tálban összedolgozzuk a darált csirkehúst, az apróra vágott bambuszrügyet, a reszelt gyömbért, az aprított chilit és korianderzöldet, majd halszósszal, sóval, borssal ízesítjük, végül keményítővel alaposan összekeverjük. Nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk belőle, egy tálra tesszük, majd felhasználásig hűtőben pihentetjük.

A leveshez egy lábosban összeforraljuk az alaplevet a kókusztejjel, a felszeletelt gyömbérrel és a kaffirlime levelével. Forrás után alacsony lángon főzzük tovább – ekkor tesszük bele a húsgombócokat. Kb. 5 percig gyöngyöztetjük, amíg a húsgolyók feljönnek a leves felszínére – ekkor tudhatjuk, hogy megfőttek.

A levest tovább ízesítjük halszósszal, a lime facsart levével és némi cukorral, végül hozzáadjuk a csíkokra vágott bok choit. Összeforraljuk.

A levest karikára vágott friss chilivel, korianderlevéllel és lime-mal tálaljuk.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss