Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres tésztával töltött csirke

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 konyhakész kisebb csirke
  • 2 teáskanál szárított majoranna
  • 3 evőkanál olaj
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg hosszúmetélt
  • 1 csokor finomra vágott petrezselyem
  • 1 dl telföl
  • 2 tojás sárgája
  • 1 csipet őrölt rozmaring
  • 1 csipet őrölt kakukkfű
  • bors

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztát egyhén sós vízben főzzük nem túl puhára, csepegtessük le. A tejfölt keverjük össze a tojássárgával, adjuk a tésztához, majd sóval, borssal, majorannával, rozmaringgal, kakukkfűvel és petrezselyemmel fűszerezve jól keverjük össze.

2. A megtisztított csirkét dörzsöljük be sóval, borssal és majorannával. Töltsük a hasüregbe a tésztát, hústűvel tűzzük össze, és lazán csomagoljuk olajjal megkent alufóliába. Fektessük tepsibe, és 180 fokos sütőben pároljuk kb. 45 percig, majd az alufóliát kibontva süssük még 40 percig.

3. A sütőből kivéve a csirkét 15 percig pihentessük, majd négy felé vágva befőttel vagy salátával kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss