Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres tésztában sült szűzpecsenye

MME MME
5 3.5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60-70 dkg szűzpecsenye
  • 1 csomag fokhagymás villámpác (Knorr)
  • 1 csomag szeletelt sajt
  • 10 dkg szeletelt sonka
  • A tésztához:
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg liszt
  • 1 tojás sárgája
  • fűszerek (őrölt bors, majoránna, őrölt kömény, szerecsendió)
  • tejföl, só - ízlés szerint

Elkészítés

Elkészítés: A szűzpecsenyéket bepácoljuk, és úgy 30 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tésztát: a margarint a liszttel szétmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját, sót és a fűszereket. Egy pici vizet öntünk hozzá, ha nem állna össze a tészta, tejfölt tehetünk hozzá. Hűtőbe tesszük. A húst egy tepsibe tesszük, és ráöntjük a páclevet egy kis vizzel higítjuk, fóliával letakarva puhára pároljuk. Ha elkészült a hús, kivesszük a tepsiből, lecsöpögtetjük és egy kicsit hűlni hagyjuk. Addig a tésztát kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy a húsokat teljesen befedje. A húst rátesszük a tészta közepére és beborítjuk a sonkával, a sajttal majd a tészával, úgy, hogy ne legyen rajta sehol lyuk. Megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a sütőben pirosra sütjük.

Megjegyzés

Egy finom mártással még különlegesebbé lehet tenni. Személy szerint tejfölmártást csináltam hozzá, de hollandi mártással is nagyon finom. Köretként párolt káposztát vagy párolt zöldséget lehet adni mellé. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss