Elkészítés: A szűzpecsenyéket bepácoljuk, és úgy 30 percig állni hagyjuk. Addig elkészítjük a tésztát: a margarint a liszttel szétmorzsoljuk, beletesszük a tojássárgáját, sót és a fűszereket. Egy pici vizet öntünk hozzá, ha nem állna össze a tészta, tejfölt tehetünk hozzá. Hűtőbe tesszük. A húst egy tepsibe tesszük, és ráöntjük a páclevet egy kis vizzel higítjuk, fóliával letakarva puhára pároljuk. Ha elkészült a hús, kivesszük a tepsiből, lecsöpögtetjük és egy kicsit hűlni hagyjuk. Addig a tésztát kinyújtjuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy a húsokat teljesen befedje. A húst rátesszük a tészta közepére és beborítjuk a sonkával, a sajttal majd a tészával, úgy, hogy ne legyen rajta sehol lyuk. Megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a sütőben pirosra sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre