Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres tarja hagymás puffanccsal

MME MME
60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéstarja
  • bors
  • 2 dl ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár
  • diónyi reszelt hagyma
  • A puffancshoz:
  • 2,5 dl tej
  • 23 dkg liszt
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 tojás
  • kömény
  • chilipaprika
  • 2 db hagyma
  • 5 dkg vaj
  • olaj

Elkészítés

Elkészítés: A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban kisütjük. A hússzeleteket tálra rakjuk.

Elkészítjük a mártást a következőképpen: a ketchupot a zúzott fokhagymával és a mustárral elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, és ízlés szerint borsozzuk, alaposan összeforraljuk, ezután a kisült hússzeletekre kenjük.

A hagymás puffancshoz a tejet, a lisztet, 2 gerezd zúzott fokhagymát, sót, köményt, 1 tojást, kevés chilipaprikát egy tálba teszünk. 2 közepes fej vöröshagymát felkarikázunk, és 5 dkg vajon megpároljuk, majd az előkészített masszához asjuk, összekeverjük. Bő, forró olajba kanállal szaggatott halmokat rakunk, és szép pirosra sütjük.

A mártásos hússzeleteket a kisült hagymás puffanccsal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss