Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres szűzpecsenye

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg sertés szűz
  • 20 dkg angolszalonna
  • 40 dkg paradicsom
  • 40 dkg paprika
  • bors
  • A pácoláshoz:
  • zúzott borskeverék
  • 40 dkg vörös hagyma
  • 2-3 db babérlevél
  • 1 fej fok hagyma
  • Whorcestershire szósz
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring

Elkészítés

    Elkészítés: Az előkészített, letisztított egész sertésszűzet a borskeverékkel alaposan bedörzsöljük. A cikkekre vágott hagymából és a zúzott fokhagymából, valamint a még pácoláshoz szükséges alapanyagokból olajos pácot készítünk. A sertésszűzet bedörzsöljük, és alufóliába csomagolva legalabb 2 napra hűtőbe tesszük.

    A pácból kivéve minden oldalát aranybarnára sütjük, majd a húst a serpenyőből kivéve felszeleteljük, és meg további 5 percig sütjük.

    A pácból visszamaradt hagymából a paradicsommal és paprikával pirított zöldségragut készítünk, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a sertésszeletekre pirított, ropogós szalonnaszeleteket helyezünk.

    Köretként sült, héjas burgonyát kínáljunk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin