Elkészítés: Az előkészített, letisztított egész sertésszűzet a borskeverékkel alaposan bedörzsöljük. A cikkekre vágott hagymából és a zúzott fokhagymából, valamint a még pácoláshoz szükséges alapanyagokból olajos pácot készítünk. A sertésszűzet bedörzsöljük, és alufóliába csomagolva legalabb 2 napra hűtőbe tesszük.
A pácból kivéve minden oldalát aranybarnára sütjük, majd a húst a serpenyőből kivéve felszeleteljük, és meg további 5 percig sütjük.
A pácból visszamaradt hagymából a paradicsommal és paprikával pirított zöldségragut készítünk, rozmaringgal, sóval, borssal fűszerezzük. Tálaláskor a sertésszeletekre pirított, ropogós szalonnaszeleteket helyezünk.
Köretként sült, héjas burgonyát kínáljunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre