Keress receptre vagy hozzávalóra

Fűszeres sütőtöktorta

Hozzávalók

  • 40 dkg sütőtök
  • 1,7 dl olaj + a formához
  • 25 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 17 dkg liszt
  • 3/4 tk szódabikarbóna
  • 1 tk őrölt gyömbér
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1/2 tk őrölt szegfűszeg
  • A mázhoz:
  • 20 dkg krémsajt
  • 40 dkg tejkaramella-öntet
  • 6 dkg kandírozott gyömbér

Elkészítés

    1. Egy lábosba tesszük a megtisztított, felkockázott sütőtököt és 4 ek vizet. Kis lángon, lefedve puhára pároljuk, majd leszűrjük. Botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk az olajat, a cukrot és a tojásokat, majd az egészet habosra keverjük.
    2. Óvatos mozdulatokkal összedolgozzuk a liszttel, a szódabikarbónával és a fűszerekkel. A tésztamasszát kiolajozott tortaformába simítjuk, és 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e a sütemény.
    3. A formában pihentetjük 5 percig, majd késsel körbevágjuk és a rácsra borítjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
    4. A krémsajtot és 4 ek karamellszószt habosra keverünk, bevonjuk vele a torta tetejét, majd meghintjük a felaprított, kandírozott gyömbérrel. Kis lábosban megmelegítjük a megmaradt karamellszószt, majd kis csuporba öntjük, és a sütemény mellé kínáljuk.
A kész tortát fóliába csomagolva 1 hónapig is eltarthatjuk. Szobahőmérsékleten 2 óra alatt kiolvad.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin