A sütőt előmelegítjük 195 fokra. A megmosott tököt félbevágjuk és a magos rész eltávolítása után durvára kockázzuk. (A hokkaidót nem kell meghámozni.) A tökdarabokat kevés forrásban levő vízben puhára pároljuk, majd leszűrjük és pürésítjük. A masszát szűrőbe öntjük és jól lecsepegtetjük. Közben egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
A tésztához a nagy tálba szórt lisztet elvegyítjük a nádcukorral, az őrölt fűszerekkel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Egy másik tálban összeforgatjuk a kimagozott és finomra aprított datolyát, a durvára vágott diót és az apró darabokra tördelt fehér csokoládét.
Az apró kockákra vágott hideg vajat ujjbeggyel elmorzsoljuk a lisztes keverékkel. Hozzáadunk 15 dkg tökpürét a datolyás keverékkel együtt, és összeforgatjuk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastag, kb. 20 cm átmérőjű kerek lappá nyomkodjuk, majd 8 cikkre vágjuk. Mindet a tepsibe fektetjük, és az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük 18-19 perc alatt. Melegen tálaljuk.