Elkészítés: Olívaolajon a fokhagymát megfuttatjuk, megszórjuk őrölt kardamommal, rádobjuk az összes zöldséget, magas lángon pirítjuk kicsit, majd felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi. Só, bors, gyömbér, édesítőszer (mézzel helyettesíthető), leheletnyi chili kerül még bele, fedő alatt közepes lángom főzzük kb. 30 percet.
Jön a botmixer, beletesszük a főzőtejszínnel elkevert joghurtot, újraforraljuk, és ha szükséges utána fűszerezzük.
A képen egy kis petrezselyemmel van megszórva. Nagyon finom pirított fenyőmaggal vagy szeletelt mandulával is. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre