Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sült rák

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A garnélát - ha fagyasztott - felengedjük, ha friss, megtisztítjuk.

A petrezselymet felaprítjuk, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, és ezeket összekeverjük fél citrom levével és 2 evőkanál olajjal, sózzuk a pácot, beleforgatjuk a garnélát, és 15 percet állni hagyjuk.

Egy teflonos serpenyőt felhevítünk, a bepácolt rákokat beleöntjük a páccal együtt, 2-3 perc alatt erős tűzön pirítjuk, majd meglocsoljuk a fehérborral, és még 2-3 percig forraljuk.

Tálalhatjuk előételként bagettel, a maradék fél citrommal meglocsolva, vagy fűszeres-zöldséges rizzsel, rizottóval, fokhagymás spagettivel főételként is.

Ezek is érdekelhetnek

Friss