Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fűszeres sült rák

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg garnélarák
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A garnélát - ha fagyasztott - felengedjük, ha friss, megtisztítjuk.

    A petrezselymet felaprítjuk, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk, és ezeket összekeverjük fél citrom levével és 2 evőkanál olajjal, sózzuk a pácot, beleforgatjuk a garnélát, és 15 percet állni hagyjuk.

    Egy teflonos serpenyőt felhevítünk, a bepácolt rákokat beleöntjük a páccal együtt, 2-3 perc alatt erős tűzön pirítjuk, majd meglocsoljuk a fehérborral, és még 2-3 percig forraljuk.

    Tálalhatjuk előételként bagettel, a maradék fél citrommal meglocsolva, vagy fűszeres-zöldséges rizzsel, rizottóval, fokhagymás spagettivel főételként is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin