Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres sült oldalas

MME MME
2 5/5
75 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A jó húsos oldalast 5 dkg-os darabokra vágjuk (legjobb az oldalas hegye, a porcogós rész). Sózzuk, borsozzuk, és egy nagyobb lábasban 1,5 kanál zsíron minden oldalról elősütjük.

Kiszedjük a húst, majd 1 jó nagy fej vöröshagymát apróra vágva a visszamaradt zsírban aranysárgára sütünk. Hozzáadunk 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, pirospaprikát, bőven majoránnát és kakukkfüvet. Felöntjük 1 dl vízzel, és visszarakjuk a húst. Fedő alatt puhára pároljuk. (Ha szükséges kevés vizet önthetünk még alá. Ne keverjük, csak rázogassuk!) Végül zsírjára sütjük.

Krumplipüréből vagy pirított hasábburgonyából talapzatot készítünk egy hosszúkás tálon, meglocsoljuk az illatos mártással, és a hússal körberakjuk.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss