Elkészítés: A csülköt csontozzuk ki, a bőrét irdaljuk be. Az olajat keverjük össze ízlés szerint sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel, majorannával, rozmaringgal és zúzott fokhagymával. Tegyük egy tálba a csülköt, majd öntsük rá az olajjal összekevert fűszereket, és alaposan dörzsöljük be a húst. Tegyük be éjszakára a hűtőbe, hogy jól átjárják az ízek.
Másnap a bepácolt csülköt tegyük egy tepsibe a bőrös felével felfelé, borítsuk be a baconszeletekkel, helyezzük köré a megpucolt és félbevágott lilahagymákat, öntsük alá a visszamaradt pácot és a sört.
Fóliával lefedve toljuk előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 2 óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra, pirítás közben többször locsoljuk meg a szafttal.
Amíg a csülök a sütőben csücsül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet, én krumplipürét készítettem.
Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a csülköt, majd helyezzük tányérra a körettel és a vele sült lilahagymával együtt, és úgy kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre